quarta-feira, dezembro 15, 2004

Акція протесту російських українців

Акція протесту російських українців, представників демократичних сил Росії проти втручання у внутрішні справи України.

В неділю, 5 грудня 2004 г., біля будинку МЗС Росії відбулась акція протесту проти втручання у внутрішні справи України. Акція орґанізована Об’єднанням українців Росії, Об’єднанням «Українці Москви», політичною партією «Союз правих сил». Підтримали акцію кримсько-татарська і грузинська громади Москви. Присутні тримали гасла: «Лужков, Жириновский - руки прочь от Украины», «Украина сама выберет Президента», «ОРТ –Обман Российского Телезрителя», «Кучма! Путин! Украина – не Россия», «Демократии – да, сепаратизму – нет!» та ін. Українські орґанізації, “Союз правих сил” за свідченнями їхніх представників виступають передусім за чесні, справедливі вибори, проти втручання у внутрішні справи України. Велика кількість присутніх підтримала опозиційного кандидата Ющенка.
В МЗС Росії від учасників акції передано вимоги:
- поважання суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України”;
- припинення підтримки кандидатів та орґанів державної влади України, які дискредитували себе масовими фальсифікаціями на виборах Президента України;
- офіційне відмежування від заяв Лужкова та інших державних діячів Росії, які виступили на підтримку сепаратистських сил в Україні;
- невтручання силових орґанів Росії у вирішення політичної кризи в Україні.
В акції взяли участь понад 200 чоловік, переважно молодь. Панував піднесений настрій, лунали українські пісні (це стає традицією).
Уже вдруге, як на замовлення, поруч з’явились марґінальні представники “Трудової Росії” на чолі з Анпіловим з червоними прапорами, наспіх написаними провокаційними гаслами, в тому числі і безграмотною українською мовою. Гасла були написані на тему виборів в Україні, помаранчевого шабашу (згадайте Лужкова), “навіки разом”, “Богдан – з нами”. Виникає враження, що хтось настирливо хоче провести знак тотожності між російськими українцями, представниками демократичних сил Росії і бутафорською (але комусь вкрай потрібною) так званою “Трудовою Росією”.

Голова Об’єднання “Українці Москви”
Заступник Голови Об’єднання українців Росії
Валерій Семененко

1 comentário:

Anónimo disse...

так, напевно так і є